August 2021 startet jeg på Nydalen kunstskole i Oslo. Her gikk jeg i klasse med ti andre kunstnere. Studieopplegget var en helg i måneden med arbeidsoppgaver i mellom. En helg på Nydalen er 17 timer fordelt på fredag, lørdag og søndager.
Dette forteller Nydalen om undervisningsopplegget;
Nydalen Kunstskole tilbyr en solid utdannelse innenfor billedkunst med fokus på elevens personlige utvikling som kunstner og menneske. Helgeklassene gjennomføres med 10 helgesamlinger gjennom undervisningsåret.
Vår faglige forankring ligger både i det figurative og det abstrakte, hvor skolen vektlegger forståelse for og sammenhengene mellom begge. Som utdanningsinstitusjon skiller skolen seg fra øvrige læresteder ved at vi i større grad integrerer den enkeltes historie og uttrykksbehov i den kunstneriske prosessen.
Som utdanningsinstitusjon tilbyr Nydalen Kunstskole både de faglige rammene og erfaringene som er nødvendig for å kunne etablere seg som utøvende billedkunstner, eller for videreutvikling innenfor andre yrkesretninger der kunstfaglig kompetanse står sentralt. Gjennom skolens utdanningsløp får elevene et bredt erfaringsgrunnlag der både personlige og faglige kvaliteter hentes frem. Gjennom undervisningen og den personlig veiledningen og elevutstillingene, legger skolen til rette for at elevene skal kunne etablere seg som utøvende billedkunstnere.
Nydalen Kunstskole er en prosessorientert kunstskole med hovedfokus på billedkunst, tegning og maleri. Det særegne ved skolen er at vi setter mennesket i sentrum og lar kunsten utvikle seg rundt elevenes individuelle uttrykk.
Som undervisningsinstitusjon legger skolen stor vekt på å utvikle både faglige og menneskelige kvaliteter:
Å utvikle sitt potensial
Vi tror på at alle mennesker er unike og har et stort potensial for utvikling. For å realisere dette potensialet må du gjør best mulig nytte av dine sterke sider og heller sørge for å administrere dine mindre sterke sider. Ved Nydalen Kunstskole får du muligheten til å oppdage hva som er viktig for deg, å oppdage muligheter og hvilket potensial du har og hvordan du kan utvikle dette videre i kunstfaglig retning.
Pedagogikk og undervisning
“Kunst vokser opp av glede og av sorg, den vokser opp av menneskets liv” sa Edvard Munch. Å skape er en reise du legger ut på, der den faglige utviklingen gå hånd i hånd med din personlige utvikling. Skolens undervisning er lagt opp slik at det gir elevene en utvikling på flere nivåer: Kunstfag og teori, sansning og uttrykk, kreativitet og intuisjon.
Kunstfaglig og teoretisk utvikling
I kunsten finnes det et alfabet som alt annet springer ut av. Når du skaper kunst er det avgjørende å beherske dette alfabetet som består av: Linje, form, lys, farge, strøk og komposisjon. Dette alfabetet danner grunnlag for både figurative og abstrakte bilder og som gjør at du kan ta valg og ut fra dette skape egne uttrykk. Kunstens alfabet danner grunnlag for skolen temaundervisning, der faget utvikles fra nivå til nivå og du lærer mye om sammenhengene mellom det abstrakte og det figurative, og om å bruke faget på en kreativ og personlig måte. Gjennom det faglige arbeidet utvikler du den plattformen du trenger for å kjenne de virkemidler du kan ta i bruk for å ta arbeidene dine over i de retninger du ønsker.
Sansing og uttrykksevne
Kunst er mer enn faglig kompetanse alene, og når du utvikler deg kunstnerisk er det avgjørende å balansere den teoretiske kunnskapen opp mot en utvikling av dine musiske sider. Gjennom en rekke praktiske oppgaver retter vi fokus på tilstedeværelse, sanselig og ekspressiv utfoldelse og erfaring. Det er gjennom å trene din evne til å gjøre noe på en følsom eller uttrykksfull måte at du utvikler den håndverksmessige kvaliteten på ditt arbeid.
Den kreative og indre prosess
Kunsten er ikke løsrevet fra livet og det er samspillet mellom kunsten og livet som skaper spenning og utvikling. Ved skolen lærer du å uttrykke det som er deg og å arbeide i en prosess der kunsten er i dialog med ditt indre. Det legges stor vekt intuitivt arbeid og gjennom praktiske og meditative ledes du inn prosessarbeid hvor du kobler din indre billedverden med faglige og håndverksmessige kvaliteter. Dette er både utfordrende og gøy, du oppdager deg selv samtidig som du etablerer et kunstnerisk håndverk.
Teknikk og undervisning
I undervisning benytter vi akrylmaling, kull, kritt, blyant og tusj og store ark til både maling og tegning som gir rom for utfoldelse og eksperimentering. Undervisningen er lagt opp etter ulike tema som introduseres med presentasjon av faglige problemstillinger og ulike referanser. Slik får du inspirasjon og innspill til hvordan du kan jobbe videre med oppgavene. Lærer gir deg gjennom undervisningsøkten personlig veiledning og gruppen samles til felles gjennomgang og samtaler.
Bilde fra artikkel i lokalavisen Gjengangeren
Horten kunstforening har utstilling hver helg fra 16. november tom 12. desember 21.
Utstillingen har ti ulike kunstnere, og holder til i erverdige Kihlegalleriet i Falkenstenveien 29, Horten.
Velkommen!
Sammen med dyktige kjeramiker Martine Ask og Nina Rosenlund som syr, strikker og hekler de vakreste ting, stiller jeg ut noen av mine bilder på NIFhuset 27. & 28. november 21.
Velkommen til en hyggelig handel.
Bli med på salgsutstilling i min vakre hage i Åsgårdstrand lørdag 14. og søndag 15. august, fra kl 12 til 17.
Adressen er Ola Abrahamssons vei 4.
Jeg feirer lanseringen av HHSkunst.no med kun to priser på bildene, 2000kr og 4000kr.
Ta med deg en venn og kom innom!
Copyright © Med enerett